Da vi ikke længere har kontakt til East Kilbride, arbejder foreningen på at finde en ny og lige så spændende klub, hvor vi kan besøge deres klub og de kan besøge os, hvor vi i fællesskab kan få en masse gode og oplevelserige timer sammen.

Læs om vores oplevelser med skotterne.

East Kilbride vores gamle venskabsby.

Vi har i mange år haft East Kilbride som venskabsforening i Ballerup kommune, og vi har i rigtig mange år været sammen med et gymnastik hold fra East Kilbride / South Lanarkshire i Skotland.
Vi skiftedes til at besøge hinanden, hvert andet år kom de her. Hvert andet år tog vi til Skotland.
Vi havde ca. en uge sammen, og selvfølgelig blev der lavet en masse gymnastik og sprunget i rigtig mange timer. Men derudover lavede vi en masse andre ting sammen. Måske en tur med bådfarten,
en tur på TOMS eller et museums besøg.
 
I løbet af ugen knyttede børnene rigtigt mange bånd med gymnasterne fra Skotland, og selvom ikke alle var lige gode til engelsk, plejede det ikke at være noget problem. Man kan meget med få ord og masser af fagter. Det plejede at være en tåre vædet oplevelse at skulle sige farvel efter at have været så meget sammen i en uge.
Hvad end vi var i Skotland, eller skotterne var her, var der 2 dage om ugen hvor der var hjemmebesøg.
Det vil sige at børnene blev delt op og kom hjem til en gymnast og foretager sig noget sammen med dem og deres familier. Og selvfølgelig sørgede vi for at dem, der ikke var så gode til engelsk, kom sammen med nogen af de lidt større, der var lidt bedre til sproget. Det var meget forskelligt hvad man lavede.
Når vi havde skotter på besøg var der mange der tog i tivoli, på strøget og et besøg til den lille havfrue var et must. Så det var ting der var et must i Skotland som ofte stod på programmet ved disse hjemme besøg.
Vi kom til at opleve en masse ting sammen, men mest af alt stod ugen selvfølgelig i gymnastikkens tegn. Man skulle være fyldt 9 år for at kunne komme med på turen, og der var egenbetaling.
Skottebesøg 2007
Ballerup Gymnastikforening | Postadresse: Solbrinken 40a 2750 Ballerup | ballerupgymnastik@gmail.com | CVR. 13631328